Om foreningen

Silkeborg Classic er en forening, der har til formål dels at præsentere levende klassisk kammermusik på et højt niveau, gerne med nye vinkler, og dels at vise, at den klassiske musik kan opleves mange forskellige steder.

 

Vi har f.eks afholdt koncerter på vore kunstmuseer, på byens torv, på biblioteker rundt om i Silkeborg Kommune, på Hjejle-bådene, mellem akvarierne på Aqua, i et bilhus, i kirkerne og på en fiskerestaurant. Altså steder, hvor alle mennesker færdes. 

 

Vi udøver vores virksomhed dels gennem en årlig sommerfestival, hvor vi afvikler omkring 10 klassiske koncerter over en uges tid.

Derudover arrangerer vi i løbet af året koncerter, oftest i samarbejde med andre arrangører. 

 

Vi har specielt lave billetpriser for børn og unge, ligesom vi hvert år forsøger at præsentere nye unge musikalske talenter i vore koncerter. De skal være med til at inspirere andre unge musikere og dermed sikre musikkens fødekæde.

 

Silkeborg Classic har aktuelt knap 200 betalende medlemmer og sammen med fonde, lokale sponsorer samt først og fremmest Silkeborg Kommune er de med til at udbrede og udvikle den klassiske musik, ikke blot til de nuværende, men også de kommende generationer af koncertgængere og således denne vigtige del af vores kulturarv.