Festivalen 2020

programmet er på plads
men vi forbeholder os stadig ret til ændringer

BJARKE MOGENSEN & JOHAN BRIDGER DUO, accordeon og percussion/marimba

Fredag d. 31. juli kl 19:00, Silkeborg Kirke

Silkeborg Classic Festival 2020 åbner med en helt ny og spændende konstellation, Bjarke Mogensen & Johan Bridger duo.

 

Bjarke Mogensen har, siden han som 13-årig debuterede som solist med München Symfonikerne, markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Han debuterede i 2012 fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse og har siden været tilknyttet samme sted som underviser i accordeon og kammermusik. Sideløbende har han en omfattende karriere som solist og kammermusiker på internationalt plan. Hans unikke beherskelse af instrumentet har bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland, Carnegie Hall i New York. Bjarke Mogensen har medvirket til at ligestille accordeon'et med de etablerede klassiske instrumenter, hvilket blev understreget, da han modtog 1. prisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister. 


Johan Bridger, stammer fra Sverige og er uddannet dels fra Malmö Academy of Music og dels fra Northwestern University i Chicago. Johan Bridger har vundet en lang række internationale priser og optrådt på store scener verden over. Her kan bl.a. nævnes La Biennale de Venezia og Carnegie Hall. Med sit virtuose spil mestrer han et omfattende repertoire fra J.S. Bach til ny musik.

ELEPHANT HOUSE QUARTET, barokensemble

Lørdag d. 1. august kl 15:00, Tvilum Kirke

Elephant House Quartet er frugten af gensidig beundring hos 4 sublime solister med hver deres stærke personlighed.

Blokfløjtenist Bolette Roed, den japanske gambist Reiko Ichise, cembalist Allan Rasmussen og polske violinist Aureliusz Goliński samles og skaber et barokensemble med virtuoser på hver deres instrument i skøn interaktion.

Uddannet fra Royal College of music i London, underviser Reiko Ichise der nu selv. Hun er en meget efterspurgt kammermusiker og solist, og optræder ofte med mange af de førende ensembler og orkestre.

Aureliusz Goliński er grundlæggeren og lederen af det prisvindende polske barokorkester, Arte dei Suonatori (Poznan) og han er en højt skattet leder blandt mange af de historisk informerede orkestre i Europa.

Bolette Roed og Allan Rasmussen, de to danske medlemmer af ensemblet, er begge uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor Bolette nu underviser parallelt med hendes omfattende koncertkarriere. Allan Rasmussen er organist i Frederiksberg kirke og nyder samtidig en stor solistkarriere som organist og cembalist. 

Ensemblets medlemmer er igennem årene mødtes på festivaler rundt om i verden og det fælles venskab alle 4 imellem førte en dag til den helt naturlige dannelse af kvartetten med det finurlige navn.

Alle ensemblets medlemmer medvirker på talrige indspilninger og ensemblet udgav i 2019 den anmelderroste CD ”Telemann’s Garden” på det prisvindende pladeselskab, Pentatone. 

 

Disse fire veletablerede solister er trådt sammen i denne kvartet for at kunne præsentere publikum for de skønneste barokværker opført på historiske instrumenter og med baggrund i den historisk informerede opførelsespraksis, som levendegør musikken og til fulde viser juvelerne fra den utømmelige skattekiste af værker, der findes fra baroktiden.

ESKÆR TRIOEN, klavertrio

Søndag d. 2. august kl 19:00, Kunstcentret Silkeborg Bad

Eskær Trioen består af Julie Eskær - violin, Emilie Eskær - cello, Charlotte Thaning -flygel. Alle tre musikere er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt yderligere studier i udlandet.

Eskær Trioen har netop nu 20-års jubilæum og er et af de førende og mest populære ensembler på den danske kammermusikscene. Trioen er kendt for deres medrivende og engagerede samspil og har givet utallige koncerter herhjemme og i udlandet. De bevæger sig frit i hele triolitteraturen fra de ældste værker til nykompositioner hvoraf flere er tilegnet dem.

Siden trioen i sin tid vandt P2s Kammermusikkonkurrence har de modtaget en lang række hædersbevisninger og priser i ind- og udland.

Eskær Trioen har stor succes med deres cd-indspilninger, der alle er blevet anmelderrost internationalt. Indspilningerne har vundet priser som P2prisen for “Årets Klassiske Udgivelse” og “most outstanding CD of the month” i det internationale musikmagasin "The Strad".

Senest har de indspillet alle Brahms’ klavertrioer. Disse vægtige hovedværker indenfor triolitteraturen hører til Eskær Trioens absolutte favorit værker.

TRIO SONO + baryton, klavertrio med sang

Tirsdag d. 4. august kl 19:00, Dybkær Kirke

Trio Sono består af Julie Meile - violin, Astrid Christensen - bratsch og Karin Dalsgaard - cello.

De tre kvinder mødte hinanden i DR Symfoniorkesteret, hvor de er fast engageret. I 2010 dannede de denne strygertrio, som de optræder med rundt i hele landet. Et stort nærvær og tilstedeværelse i musikken er kendetegnende for trioen. 

 

Ved denne koncert har de desuden den fremadstormede barytonsanger Teit Kanstrup med.

Programmet vil bl.a. indeholde romantiske lieder af Schumann og Strauss, hvor tilhørerne vil kunne opleve det unikke klangbillede af tre strygere og sangstemmen.

Julie Meile er uddannet i København hos Milan Vitek samt videre studier i udlandet. 

Astrid Christensen er uddannet Det Kgl. Danske Musikkonservatorium videre studier på Hochschule für Musik i Wien. 

Karin Dalsgaard er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 2006 og efterfølgende videre studier i udlandet.

Teit Kanstrup er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med sang som hovedfag, og derefter 3 år i den prestigiøse operaskole på Royal Academy of Music i London. Siden har han arbejdet som freelance sanger i primært Nordeuropa og USA.

DUO ESSENZA, violin og klaver

Torsdag d. 6. august kl 19:30, Toftebjerg Medborgerhus, Them

Birgitte Bærentzen Pihl - violin og Lene Buch Rasmussen - klaver, har dannet duo i mange år og spiller koncerter præget af musikalsk liv og nærvær. 

 

Birgitte Bærentzen Pihl er til daglig solospiller i Aarhus Symfoniorkester og desuden medlem af Mirakvartetten. 


Lene Buch Rasmussen er en meget aktiv kammermusiker i mange forskellige sammenhænge med både sangere og instrumentalister. Hun er desuden organist i Hasle kirke i Aarhus. 

 

Ved koncerten med Duo Essenza vil der være særligt fokus på fejring af 250 året for Beethovens fødsel. Programmet vil således omfatte Beethoven sonater for violin og klaver.

IDA RIEGELS, den cyklende cellist med

guitarist FREDERIK MUNK LARSEN på tandem

Fredag d. 7. august kl 19:00, Gjern Bibliotek

Cellist, komponist, blokfløjtenist og cyklist Ida Riegels er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos blandt andre Morten Zeuthen og Jakob Kullberg.
Hun har gennem de seneste år etableret sig som cyklende cellist med turnéer i både ind- og udland.

Herunder en tur på cykel i Bachs fodspor gennem Tyskland, projektet “1.000 km Cello” fra Schweiz til Holland langs Rhinen og en tur fra København til Skagen, alle med celloen på bagagebæren. 

Ida Riegels spiller på en cello hun selv har bygget og specialdesignet til musik for solocello. 

 

I de tidlige år har hun vundet førstepræmie ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence, og bestået Royal Schools of Music’s examiner med Distinction.

 

I 2014 var hun ‘Featured Artist’ ved California Audio Show, hvilket ledte til turnéer med Bachs cellosuiter i bl.a. USA, Canada, England, Tyskland, Bhutan, Thailand, Japan og Indien.

 

I 2017 medvirkede hun i forestillingen ‘Porøset’ på Det Kongelige Teater og uropførte en række egne værker i foreningen Ny Musik i Birkerød. Samme år gennemførte hun en 450 km lang turne i Bachs fodspor i Tyskland med Bachs musik for cello og blokfløjte.

 

I 2018 byggede hun sin specialdesignede cello og cyklede 1233 km med den fra Schweiz til Holland langs Rhinen med 40 planlagte koncerter undervejs.

 

I 2020 modtog hun DR P2's "Årets ildsjæl"-pris og  hendes debutalbum med egne værker “Cello Stories” udkommer på Danacord Records.Sommerens cykel koncerttur går gennem det danske sommermusiklandskab på tandem med en ny medspiller på hver etape. På særligt smukke strækninger inviteres publikum til at cykle med før koncerten.

 

Med sig på tandem til Gjern har hun guitaristen Frederik Munk Larsen

ROBERTO PROSSEDA KLAVERTRIO, Italien

Lørdag d. 8. august kl 15:00, Jysk Musikteater, Musiksalen

Roberto Prosseda Klavertrio er en italiensk klavertrio i internationalt format.

 

Pianisten Roberto Prosseda, er født 1975 på egnen nær Rom. Med sig har han de to helt unge talenter Ludovica Rana, cello, som er født i den syditalienske by Lecce i 1995 og Gennaro Gardaropoli, violin, der er født i den ligeledes syditalienske by Salerno i 1997.


Roberto Prosseda har en en omfattende koncertvirksomhed med nogle af verdens fineste orkestre. Her kan bl.a. nævnes London Philharmonic Orchestra, Berliner Symphoniker, New Japan Philharmonic. Han betragtes som en af nutidens førende fortolkere af Mendelssohn, men arbejder med et meget bredt felt af den klassiske musik. Ikke mindst udbredelsen af italiensk musik.


 

Ludovica Rana har trods sin unge alder allerede vundet flere helt store konkurrencer. Bl.a. “Young Virtuoso Prize at First Manhattan International Music Competition” og “International Music Competition 'Vienna' Grand Prize Virtuoso”. Hun betragtes som et af de mest lovende, unge talenter på sit instrument, cello. Hun spiller på en meget fornem Claude-Augustin Miremont cello fra 1870.


 

Gennaro Gardaropoli anses for at være en af de bedste unge italienske violinister i dag. Han spiller med de største orkestre i Italien og giver koncerter over hele verden. Han har vundet en lang række priser, bl.a. "Filarmonica della Scala" i Milano, 1.prisen på "Premio Nazionale delle Arti" og ikke mindst “Arthur Grumiaux Competition 1st Grand Prize” som den eneste italiener i italiensk historie.

V COLORIS, blæserkvintet

Søndag d. 9. august kl 15:00, Jysk Musikteater, Foyeren

V Coloris er et stilbevidst og farverigt ensemble med fart på karrieren. Navnet refererer til deres interesse for farver, både visuelt og musikalsk (V, som er romersk for fem, refererer til kvintet; coloris betyder på latin miks af farver).

 

Det ligger V Coloris meget på sinde at dykke ned i mindre kendte værker og bruge dem som supplement til kernerepertoiret. De fem musikere gør sig til daglig gældende i en række velrenommerede symfoniorkestre og kammerensembler og/eller studerer ved højt respekterede lærere i blandt andet Paris og Bucharest.

V Coloris gjorde sig i 2019 positivt bemærket ved at vinde 3. prisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition samt 2. prisen ved Bucharest International Music Competition. V Coloris har modtaget undervisning af bl.a. John Kruse, soloklarinettist i Det Kongelige Kapel, Max Artved, oboist og professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Sune Ranmo, solobratschist i Det Kongelige Kapel, samt dirigent Paul Goodwin.

© 2020 Silkeborg Classic