Bestyrelsen

Foreningen er stiftet d. 6 juni 2013. Efter generalfor-samlingen 2021 består bestyrelsen af nedenstående:

Helle Jakobsen
Helle Jakobsen (FORMAND)

Pensioneret arkitekt og mangeårig kommunal chef. Hun har gennem hele livet nydt og udøvet musik og korsang på amatørplan. Helle vil fortsætte med at udvikle Silkeborg Classic Concerts som et attraktivt tilbud om klassiske koncertoplevelser på et højt niveau i det midtjyske.

Poul Nellemann
Poul Nellemann (KASSERER)

Uddannet som bankassistent i Jyske Bank og arbejdede som bankassistent i forskelige afdelinger i 10 år, hvor Poul flyttede til Jyske Banks IT-område og har virket som IT forretningskonsulent indtil pensionering i starten af 2019.

 

Har altid lyttet til klassisk musik, men er ikke selv udøvende musiker. Har altid været involveret i forskelligt bestyrelsesarbejde bl.a. Kunst- og Personaleforeninger i Jyske Bank, Silkeborg Teaterkreds og Silkeborg Kunstnerlegat.

Violin fritlagt.png
Inger Bergenholz
Inger Bergenholtz (SEKRETÆR)

Inger Bergenholz er cand.phil. i musikvidenskab fra Kbh. Universitet og har en klavereksamen fra Hochschule für Musik i Berlin.

Hun har spillet koncerter og undervist i Tyskland og Danmark og er forfatter til Politikens Musikordbog samt til Musikordbogen, der ligger online på Ordbogen.com.

Johannes Berggreen
Johannes Berggreen

Johannes er pensioneret højskolelærer, tidligere musikskoleleder i Hirtshals, har sammen med musiklærerkollegaen Finn Jørgensen udgivet adskillige skolemusikværker, og har haft eget nodesatsfirma, Datamus, i mange år.

Er idag aktiv som videomager, bl.a. i Gjern lokalTV. Og så har han det meste af sit liv været, og er stadig, aktiv som jazzpianist. Har altid været glad for den klassiske musik og vil gerne være med til at bringe Silkeborg Classic's koncerter ud til hele kommunen.

Lisbeth Koefoed Jensen
Lisbeth Koefoed Jensen

Min glæde ved klassisk musik har jeg med mig fra barndommen. Jeg er vokset op i et hjem med klaver Inden for klassisk musik ligger kammermusik i alle genrer mit hjerte nær foruden kormusik. Jeg har sunget i Silkeborg Motetkor i over 40 år og er stadig aktiv i koret. 

Fagligt er jeg pensioneret socialrådgiver, og jeg har haft mit virke inden for voksenpsykiatrien i hele arbejdslivet.

I knap 30 år har jeg desuden været aktiv som historiefortæller af interesse for at holde den mundtlige fortælletradition i live.

Jeg anser musik og anden kultur som betydningsfuld for mennesker, og jeg vil gerne som bestyrelsesmedlem bidrage til at der lokalt tilbydes musikoplevelser på et højt niveau.

Karen Hillersborg
Karen Hillersborg (SUPPLEANT)
 

Karen er uddannet indenfor kommunikation og marke-ting, men arbejder i dag som kordegn og kirkesanger. Tidligere har hun bl.a. været ansat ved Landssekretari-atet for Dansk Amatørmusik og ved Den jyske Sinfonietta. Desuden har hun været i bestyrelsen for Musik & Ungdom.

Som aktiv musikudøver synger Karen i Silkeborg Motet-kor, hvor hun har været med siden 1995 og har også gennem mange år været aktiv i bestyrelsesarbejdet. På hobbyplan spiller hun klaver og tværfløjte.

Karen har stor kærlighed til den klassiske musik og vil gerne arbejde for dens udbredelse på Silkeborgegnen.

Svend Jakobsen
Svend Jakobsen (SUPPLEANT)

Svend er pensioneret arkitekt mangeårig kommunal chef. Han er en engageret nyder af klassisk musik. I perioden 2016-21 var han formand for Silkeborg Classic Concerts, og som aktiv suppleant fortsætter han arbejdet med at udbrede foreningens aktiviteter og opbakning lokalt i hele kommunen og gerne over hele året.