Bestyrelsen

Foreningen er stiftet d. 6 juni 2013. Efter generalfor-samlingen 2019 består bestyrelsen af nedenstående:

Svend Jakobsen (FORMAND)

Svend er pensioneret arkitekt, og er en engageret nyder af klassisk musik. I en årrække var han formand for Hjørring Musikskoles bestyrelse, og han har i mange år været fast medlem af en musikforening. Først af Hjørring Musikforening og siden 2007 af Aarhus Musikforening. Det var derfor oplagt for Svend af støtte op om Silkeborg Classic, da det blev en mulighed. Som formand vil han arbejde for, at den klassiske musik bliver bredt ud i hele kommunen og gerne over hele året, hvis der bliver økonomisk mulighed for det. Svend er også involveret i museumsforening Jorns bestyrelse samt i River Art under Ildfest-regattae

Poul Nellemann (KASSERER)

Uddannet som bankassistent i Jyske Bank og arbejdede som bankassistent i forskelige afdelinger i 10 år, hvor Poul flyttede til Jyske Banks IT-område og har virket som IT forretningskonsulent indtil pensionering i starten af 2019.

 

Har altid lyttet til klassisk musik, men er ikke selv udøvende musiker. Har altid været involveret i forskelligt bestyrelsesarbejde bl.a. Kunst- og Personaleforeninger i Jyske Bank, Silkeborg Teaterkreds og Silkeborg Kunstnerlegat.

Inger Bergenholtz (SEKRETÆR)

Inger Bergenholz er cand.phil. i musikvidenskab fra Kbh. Universitet og har en klavereksamen fra Hochschule für Musik i Berlin.

Hun har spillet koncerter og undervist i Tyskland og Danmark og er forfatter til Politikens Musikordbog samt til Musikordbogen, der ligger online på Ordbogen.com.

Johannes Berggreen

Johannes er pensioneret højskolelærer, tidligere musikskoleleder i Hirtshals, har sammen med musiklærerkollegaen Finn Jørgensen udgivet adskillige skolemusikværker, og har haft eget nodesatsfirma, Datamus, i mange år.

Er idag aktiv som videomager, bl.a. i Gjern lokalTV. Og så har han det meste af sit liv været, og er stadig, aktiv som jazzpianist. Har altid været glad for den klassiske musik og vil gerne være med til at bringe Silkeborg Classic's koncerter ud til hele kommunen.

Karin Viller Hansen
 

Karin er uddannet organist på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Organist og klokkenist ved Silkeborg kirke siden 1992. Her varetager hun, foruden orgelspillet og opbygningen af et rigt koncertliv, ledelsen af kirkens Ungdomskor og Teenkor.

Præliminær Klokkenisteksamen 1996 fra Den Skandinaviske Klokkenistskole i Løgumkloster, samme år arrangør af International Klokkefestival i Silkeborg kirke under Ildfest-regattaen. Desuden en flittig koncertgiver på klokkespil rundt i landet samt i en årrække som medlem af Barolo trio (sopran, obo og klaver/orgel)

Karen Hillersborg (SUPPLEANT)
 

Karen er uddannet indenfor kommunikation og marke-ting, men arbejder i dag som kordegn og kirkesanger. Tidligere har hun bl.a. været ansat ved Landssekretari-atet for Dansk Amatørmusik og ved Den jyske Sinfonietta. Desuden har hun været i bestyrelsen for Musik & Ungdom.

Som aktiv musikudøver synger Karen i Silkeborg Motet-kor, hvor hun har været med siden 1995 og har også gennem mange år været aktiv i bestyrelsesarbejdet. På hobbyplan spiller hun klaver og tværfløjte.

Karen har stor kærlighed til den klassiske musik og vil gerne arbejde for dens udbredelse på Silkeborgegnen.

  • Facebook Social Icon

© 2020 Silkeborg Classic