Musik i Silkeborg Kirke
Fre d. 31. januar kl. 19:30

Lovsangs koncert med bandet påVej

Bandet PåVej har hjemsted i Århus og ønsker at skabe et rum for fællessang og fælleslovsang. Ved denne  koncert bliver der mulighed for både at lytte og synge med når PåVej spiller lovsange og moderne salmer. Mattias Hansen og Nomi Hoeg, vokal, David Kristoffersen, elguitar, Jeppe Winther, akustisk guitar, Thomas Ulriksen, bas og Daniel Vad, trommer.

Efter koncerten er alle velkomne til cafe-hygge med kaffe og kage i sognelokalerne (pris 20,- kr.)

Fre. d. 6. marts kl. 20.30

Meditativ koncert for kor, violin og orgel.

I denne sene aftenstime byder vi på sang og musik som giver sjælen ro. Kom indenfor i det smukke kirkerum og lad freden finde dig. Musik af bl.a. Fauré, Bach, Arvo Pärt og Tore W. Aaes.

Søren Skjold Jensen, violin, Silkeborg kirkes Ungdomskor under ledelse af Karin Viller Hansen,

Søn. d. 22. marts kl. 14

Koncert med ”Landskoret”- elitekor for unge sangere.

Landskoret, som dirigeres af Birgitte Næslund Madsen, er et velsyngende ligestemmigt kor med sangere i alderen 12-22 år udvalgt fra kirke-, skole- og musikskolekor i hele landet. Koret afholder i forbindelse med koncerten én af deres seks årlige øveweekender i kirkens lokaler og medvirker derfor også ved højmessen med en lille forsmag. Efter koncerten er der optagelsesprøver til koret, tilmelding via Landskoret.dk 

Søn. d. 5. april kl. 16

Står under Himlen med Aarhus Universitetskor og Iben Krogsdal.

”Står under himlen” er en påskeoptaktskoncert med Århus Universitetskor og salmedigteren Iben Krogsdal som oplæser. Her er der mulighed for at høre Ibens salmer, først læst op af hende selv og derefter sat i selskab med korsatser, som enten deler tekstforlægget eller i udtryksmæssig spændvidde giver igen i lys, mørke og udtryksmæssig styrke. Koret dirigeres af Søren Kinch Hansen, organist ved Hjortshøj Kirke og docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. 

Entré 50 kr. (v. indgangen fra kl. 15.30) u.u. u. gratis.

Langfredag d. 10. april kl. 10.30

Musikgudstjeneste

Gennem sang og musik, fællessalmer, læsninger og prædiken bevæger vi os ind i passionsfortællingen og dens stærke budskab. Kirkens Ungdomskor m. fl. medvirker. Præst Anna Viller Lind.

Man. d. 4. maj kl. 19.30

Velgørenhedskoncert med trompet og tangenter.

Silkeborg kirke og Frimurerlogen Mitra i Silkeborg markerer 75 årsdagen for Danmarks befrielse med denne flotte velgørenhedskoncert. Medvirkende er et til lejligheden sammensat ensemble bestående af medlemmer af Prinsens Musikkorps trompetisterne Gert Skovlod Hattesen og Tage Hansen, samt på slagtøj Stig Ellebæk Acker, desuden organist Karin Viller Hansen samt pianist og videokunstner Jacob Nielsen. Programmet vil være alsidigt og vekslende med fællessang.

Entré kr. 100. Overskuddet fra koncerten går til lokalt humanitært formål

Ons. d. 20. maj kl. 19.30

Korkoncert med Shallaway Youth Choir fra Canada.

Shallaway Youth Choir fra det østlige Canada er på besøg i Herning ved MidtVest Pigekor som er deres venskabskor. Koret, som består af ca. 40 særdeles dygtige sangere, giver i denne forbindelse også koncert i hos os i Silkeborg. Lyt til dem på www.shallaway.ca 

Fre. d. 29. maj kl. 19.30

Forårskoncert med kirkekorene

En helt særlig korkoncert med herlig forårs- og sommermusik samt highlights fra korsæsonen ved kirkens Spirekor, Teenkor og Ungdomskor, samt organisterne Anna Hougaard og Karin Viller Hansen. 

Kom og syng foråret ind sammen med de skønne unge mennesker.

se mere på kirkens hjemmeside

© 2020 Silkeborg Classic