Andre koncerter

(alle koncerter er gratis for medlemmer af Silkeborg Classic Concerts)

I efteråret 2024 er der også to fine koncerter, en klarinetkvintet og en trio med musik fra de varme lande (i forbindelse med generalforsamlingen).

foto:Sam Cefai

Rudersdal Kammersolister

Fredag d. 25. oktober 2024, kl. 19:30
Silkeborg Kirke

Rudersdal Kammersolister blev dannet i 2017 af violinisten Christine Pryn som ensemble in residence ved Rudersdal Sommerkoncerter. Desuden har Kammersolisterne spillet i en lang række andre sammenhænge i både ind- og udland. Repertoiret spænder fra barokken til nutidig musik. Ved siden af de store klassikere har Rudersdal Kammersolister fokus på at præsentere mesterværker af mindre kendte komponister, herunder kvinder, og de har bl.a. opført musik af romantikerne Mel Bonis og Amanda Maier-Röntgen.
Kammersolisterne arbejder ofte med større tværfaglige projekter og har bl.a. samarbejdet med en række billedkunstnere.
Ensemblets base er en klaverkvartet, men der kan både til- og frakobles instrumenter efter behov. Ved koncerten i Silkeborg medvirker Jonas Frølund, klarinet, sammen med Christine Pryn, violin, Isabelle Bania, violin, Mina Fred, viola og John Ehde, cello. Alle uddannet danske og udenlandske konservatorier.

Vanillah

Onsdag d. 13. november 2024, kl. 19:00
Rampelys

En farverig koncert fra de varmelande, hvor Vanillah bringer publikum hen, hvor peberet gror, nemlig til Sydamerika og Caribien.

Vanillah består af Ib Buchholtz, harmonika, Kai Stensgaard, vibrafon og Tine K. Skau, fløjter.

Ib Buchholtz er en sand harmonikavirtuos, født i et hjem med harmonika og blev allerede som barn kendt som “Den 12-årige harmonikavirtuos Ib Hansen”. Ib har virket inden for stort set alle genrer: Klassisk, rytmisk og folkemusik. Han har i mange år optrådt sammen med De Gyldne Løver.
Kai Stensgaard er international kendt og prisvindende marimbavirtuos, Han jonglerer med både fire og seks køller hen over marimbaen. I dette orkester har han helliget sig vibrafonen. Han har turneret i store dele af verden og har fået sin inspiration til dette projekt fra bl.a. Mexico, Argentina, Peru og Andesbjergene.
Tine K. Skau spiller whistles, blokfløjter, elody (elektrisk blokfløjte) og guitarpedaler. Hun er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og har omfattende turne- og ensemblevirksomhed. Tine kan få fløjternes toner til at sprælle af liv.