Andre koncerter

Foråret 2024 byder på to fine koncerter, en klavertrio og en violinbyggerkoncert!

foto:Sam Cefai

Accio piano trio

Mandag d. 18. marts 2024, kl. 19:30
Jysk Musikteater

Accio piano trio blev grundlagt af tre studerende Christina Scheicher (klaver), Clemens Böck (violin) og Anne Sophie Keckeis (cello) på Mozarteum Universitet i Salzburg i 2013. Trods deres unge alder har ensemblet siden da givet mere end 100 koncerter i tolv lande og på tre kontinenter. Musikerne skiller sig ud på grund af deres forfriskende, uprætentiøse spillestil, deres søgen efter trofasthed over for originalen og intelligente, meningsfulde koncertprogrammer. Trioen har fokuseret på tidlige værker af store komponister og opdagelsen af mindre kendte skatte inden for klavertrio-repertoiret.

OBS! Gratis for medlemmer af Silkeborg Classic Concerts
Brug det link du har fået tilsendt i en medlemsmail.

Randers Kammerorkester med Noémi Viaud – Luthier 

Onsdag d. 1. maj 2024, kl. 19:30
KunstCentret Silkeborg Bad

Håndværket bag musikken

At skabe et smukt og velklingende instrument ud af et enkelt stykke træ kræver et sublimt håndværk og et helt særligt håndelag. I 25 år har den franske Noémie Viaud bygget violiner, bratscher og celloer, og i de sidste seksten år har hun haft værksted i Aarhus efter en omvej omkring Canada og Norge.

Noémie Viaud begyndte at spille violin, da hun var syv, og femten år gammel blev hun optaget på den franske violinbyggerskole. I første del af koncerten fortæller Noémie Viaud om det at bygge et strygeinstrument suppleret af musikalske eksempler komponeret af Vivaldi, Mendelssohn, Holst og Bartók.

Efter pausen går fire violiner, to bratscher og to celloer sammen i en fortolkning af den danske Niels W. Gades Oktet for strygere, hvor den unge komponist træder ud af den danske bøgeskov og lader sig inspirere af de større og vildere ideer nede i Europa.

I efteråret 2024 er der også to fine koncerter, en klarinetkvintet og en trio med musik fra de varme lande (i forbindelse med generalforsamlingen).

foto:Sam Cefai

Rudersdal Kammersolister

Fredag d. 25. oktober 2024, kl. 19:30
Silkeborg Kirke

Rudersdal Kammersolister blev dannet i 2017 af violinisten Christine Pryn som ensemble in residence ved Rudersdal Sommerkoncerter. Desuden har Kammersolisterne spillet i en lang række andre sammenhænge i både ind- og udland. Repertoiret spænder fra barokken til nutidig musik. Ved siden af de store klassikere har Rudersdal Kammersolister fokus på at præsentere mesterværker af mindre kendte komponister, herunder kvinder, og de har bl.a. opført musik af romantikerne Mel Bonis og Amanda Maier-Röntgen.
Kammersolisterne arbejder ofte med større tværfaglige projekter og har bl.a. samarbejdet med en række billedkunstnere.
Ensemblets base er en klaverkvartet, men der kan både til- og frakobles instrumenter efter behov. Ved koncerten i Silkeborg medvirker Jonas Frølund, klarinet, sammen med Christine Pryn, violin, Isabelle Bania, violin, Mina Fred, viola og John Ehde, cello. Alle uddannet danske og udenlandske konservatorier.

Vanillah

Onsdag d. 13. november 2024, kl. 19:00
Rampelys

En farverig koncert fra de varmelande, hvor Vanillah bringer publikum hen, hvor peberet gror, nemlig til Sydamerika og Caribien.

Vanillah består af Ib Buchholtz, harmonika, Kai Stensgaard, vibrafon og Tine K. Skau, fløjter.

Ib Buchholtz er en sand harmonikavirtuos, født i et hjem med harmonika og blev allerede som barn kendt som “Den 12-årige harmonikavirtuos Ib Hansen”. Ib har virket inden for stort set alle genrer: Klassisk, rytmisk og folkemusik. Han har i mange år optrådt sammen med De Gyldne Løver.
Kai Stensgaard er international kendt og prisvindende marimbavirtuos, Han jonglerer med både fire og seks køller hen over marimbaen. I dette orkester har han helliget sig vibrafonen. Han har turneret i store dele af verden og har fået sin inspiration til dette projekt fra bl.a. Mexico, Argentina, Peru og Andesbjergene.
Tine K. Skau spiller whistles, blokfløjter, elody (elektrisk blokfløjte) og guitarpedaler. Hun er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og har omfattende turne- og ensemblevirksomhed. Tine kan få fløjternes toner til at sprælle af liv.