Andre koncerter

Så er forårets koncerter på plads, og du kan glæde dig til:

Trio Bohémo

Mandag d. 17. april 2023 kl. 19:30
KunstCenter Silkeborg Bad

kr. 150,-

Trio Bohémo blev dannet i 2019 af de tre unge musikere Jan Vojtek, klaver, Matouš Pěruška, violin og Kristina Vocetková, cello. De tre medlemmer er alle fra Tjekkiet, men mødte hinanden i Budapest i forbindelse med deres uddannelse på det anerkendte Franz Liszt Academy of Music.
Trioen optræder i koncerthuse og ved festivaler over hele Europa. Bl.a. kan nævnes koncerter i Wiener Musikverein, Wigmore Hall, London og ved Prague Spring Festival.
De har modtaget en lang række priser herunder priser for bedste fortolkning af wienerklassicismen og for bedste fortolkning af moderne tjekkisk Kammermusik.

Ved koncerten kan man høre følgende program:
Dmitrij Shostakovich: Piano trio no. 1
Bedřich Smetana: Piano trio in g-moll, op.15
Joseph Haydn: Piano trio a-major, Hob. XV35
Alexey Shor: Seven pieces for piano trio
(ret til ændringer forbeholdes)

Mathias Kjøller med Aarhus Strygerensemble

Onsdag d. 3. maj 2023 kl. 19:30
Silkeborg Kirke

kr. 150,-

  Mathias Kjøller, født i 1985, begyndte at spille klarinet på Vejle Musikskole som 10-årig. Som 18-årig startede han på Det jyske Musikkonservatorium (DJM). I 2007 vandt han pladsen som soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Denne stilling bestred han sideløbende med sine studier i Århus og senere i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). Han har modtaget undervisning af nogle af verdens førende klarinetpædagoger, bl.a. Lee Morgan på DKDM (som i øvrigt spillede på SCCs Festival i 2022).
Mathias har været solist med Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester og flere gange med Aarhus Symfoniorkester, men han er også en aktiv kammermusiker og har bl.a. spillet med Den Danske Strygekvartet og Marianna Shirinyan.
Han har vundet adskillige solistkonkurrencer og i 2013 fik Mathias 2. pris i Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence, hvor han også modtog Odense Symfoniorkesters pris og prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens klarinetkoncert. Han repræsenterede desuden Danmark ved den Norske Solistpris i Bergen.
Mathias Kjøller har modtaget bl.a. Sonnings Musikstipendium, Gladsaxe Musikpris, Victor Borges Musiklegat og Statens Kunstfonds legat, Den Unge Elite.

Aarhus Strygerensemble har eksisteret siden 1992 og består af 20-30 strygere, velspillende amatører og professionelle, som kommer fra store dele af Jylland dog primært Aarhus. Ensemblet spiller strygermusik på et seriøst niveau og afholder typisk 8-12 koncerter om året som afslutning på 4-5 projekter med skiftende dirigenter, de senere år primært med Morten Friis, Søren Birch – og deres chefdirigent Søren Kinch Hansen.
Ensemblets hovedinteresse ligger i den skat af musik, som er skrevet for strygeorkester – fra barokmusik til nutidig musik. Med jævne mellemrum spiller de med solister og/eller udvider med blæsere. Desuden samarbejder de jævnligt med kor om opførelse af større værker af bl.a. Mozart, Händel, Mendelssohn, Haydn, Brahms og Bach.

Aftenens program spilles under ledelse af dirigent Søren Kinch Hansen og indeholder
Rued Langgaard,14. symfoni, satsen ”Upåagtede Morgenstjerner”,
Gustav Holst, A Moorside Suite, arr. fra brass band til strygerorkester (1928)
Gerald Finzi klarinetkoncert, c-mol, op. 31. (solist Mathias Kjøller)
Fra Den Danske Strygekvartets samling: Najas vals.

(ret til ændringer forbeholdes)