Festival 2021

Arkiv

Nightingale String Quartet

Nightingale String Quartet 

Nightingale String Quartet består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch og Louise Schwab, cello. De er alle uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og har, siden kvartetten blev dannet, haft professor Tim Frederiksen som mentor.

Kvartetten har modtaget en lang række priser og vundet adskillige kammermusikkonkurrencer i ind- og udland. I 2010 modtog de P2s talentpris for ”med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske strygekvartet til at sprælle af liv – så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere”.

Morten Zeuthen & Amalie Malling

Morten Zeuthen og Amalie Malling udgør en af landets fineste cello-klaverduoer. De har hver især spillet en central rolle som solister i det danske musikliv og har som duo haft et frugtbart samarbejde i en lang årrække. Sammen har de bl.a. spillet koncerter på alt fra de mindste steder til Carnegie Hall i New York, Wigmore Hall og Casals Hall i London. 
Morten Zeuthen er sin generations førende danske cellist. Han er uddannet hos Paul Tortelier og Asger Lund Christiansen, var fra 1978-96 solocellist i DR Radiosymfoniorkestret, og fra 1996 professor ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København. 
Amalie Malling er uddannet hos pianisterne Herman D. Koppel og Georg Vásárhelyi og fik sin konservatorieuddannelse hos Hans Leygraf ved Hochschule für Musik und Theater i Hannover.
 Siden 1972, hvor Amalie Malling vandt 1. pris i Den nordiske Musikkonkurrence, har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker såvel herhjemme som på den internationale scene.

Kirsten Voss, Anne Skærbæk & Sonja Hankamaa

Vi er stolte over at kunne præsentere de to unge talenter Kirsten Voss og Anne Skærbæk, der begge kommer fra Silkeborg.

Kirsten Voss er klassisk sanger og mezzosopran, bosat i Århus. Hendes første musikalske skridt blev trådte på Den Kreative Skole i Silkeborg, hvor hun modtog en bred musik-, danse- og
teaterundervisning. Herefter gik turen via MGK i Århus med klassisk sang som hovedfag, videre til Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 2020. 

Anne Skærbæk er violinist og i gang med sidste år af kandidatstudiet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. På halvdelen af kandidatuddannelsen har hun studeret på Hogeschool voor de Kunsten i Utrecht, Holland. Anne Skærbæk assisterer i Odense Symfoniorkester samt Orkest van het Oosten and Het Gelders Orkest i Holland. Hun har desuden turnéret med Concerto Copenhagen og Wiener Kammerorkester.

Sonja Honkamaa er finsk pianist og akkompagnetør der er ved at færdiggøre sin kandidat hos Søren Rastogi på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har sin bachelor fra Tampere Universitet i Finland, og har spillet konkurrencer som Den Nordiske Klaverkonkurrence og Den Nationale Finske Klaverkonkurrence. Hun er desuden aktiv som koncertpianist, og kammermusiker ved en bred vifte af koncerter både i Danmark og Finland, samt modtager af Holger Arndts Mindefond 2020.

Trio Vitruvi

Trio Vitruvi  med Hartmut Rohde

Vitruvi, der består af Niklas Walentin, violin, Jacob la Cour, cello, og Alexander McKenzie, klaver har spillet sammen siden sommeren 2013, hvor de havde deres tyske debut på Mecklenburg-Vorpommern Festspiele “Junge Elite”. Trioen vandt både 1. pris og publikumsprisen ved P2s Kammermusikkonkurrence 2014. Her karakteriserede dommerne dem som et helt ekstravagant ensemble, hvor de tre individuelle solister tilfører det kammermusikalske samspil en varme, energi og et overskud, som sjældent ses og høres – essensen af kammermusik. Kort tid efter konkurrerede Trio Vitruvi sig til 1. prisen i den internationale konkurrence i Jurmala i Letland.

Trioens tre medlemmer er alle debuteret fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2017/2018 og i gang med international karriere. Trioen har inviteret Hartmut Rohde på Bratsch med til denne koncert

Via Artis Konsort

Ensemblet Via Artis Konsort er et internationalt ensemble, der spiller innovativ musik fra grænselandet mellem den tidlige klassiske musik og relaterede verdensmusiktraditioner. Ensemblet er hjemmehørende i Odense og har siden det blevet dannet i 2006 spillet omkring 400 koncerter i store dele af verden.

Ensemblets repertoire er et bredt felt af musik fra senmiddelalderen til barokmusik, altid med et aftryk af autencitet, ikke mindst på grund af en altid grundig musikvidenskabelig research. Den tidlige musik bliver spillet på originale historiske instrumenter. 

Via Artis Konsort består af 10 professionelle musikere, der alle har specialiseret sig i den tidlige musik.

Videoen er fra teaterforestillinge Escarramán

Keglebanetrioen

Keglebanetrioen

Tre prominente musikere har dannet et nyt ensemble i dansk kammermusikliv: “Keglebanetrioen”

Trioen har taget navn efter det mest berømte værk for dens besætning – og vel et af de mest populære kammermusikværker nogensinde – Mozarts Keglebanetrio.

Trioer for klarinet, bratsch og klaver er der ikke mange af, men der findes et lille og eksklusivt repertoire for denne type ensemble, som trioen har specialiseret sig i. De vigtigste ud over Mozarts mesterværk er Schumanns “Märchenerzählungen” og Max Bruchs “Acht Stücke”. Dertil kommer en række nykomponerede værker til Keglebanetrioen.​

Trioen består af  Søren-Filip Brix Hansen, klarinet, 
Marie Louise Broholt Jensen, bratsch og Charlotte Thaning, piano.

Københavns Messingkvintet

Københavns Messingkvintet

Københavns Messingkvintet består af fem musikere, der alle brænder for at spille kammermusik og messingkvintet på højeste niveau. De har en klar ambition om at samarbejde med komponister i ind- og udland for at skabe nye værker inden for mediet Messingkvintetten. 

Kvintetten modtog 2.pris og specialpris for bedste udførelse af et nyere dansk værk i DR P2 Kammermusikkonkurrence 2020.

Kvintettens medlemmer er disse fem unge, professionelle musikere: 

Christian Lykke Jensen, trompet, Niels Aamand Pedersen, horn, Jeppe Lindberg Nielsen, trompet, Christian Tscherning Larsen, basun og Peder Elias Strandjord, tuba

Ensemble Hermes

Nattens musik

Et gammelt mundheld lyder: “Dagen har øjne, natten har ører”, og der ligger en dyb sandhed i at mørket får os til at lytte bedre og høre mere. Det er derfor måske ikke tilfældigt at natten figurerer som et af musikhistoriens vigtigste temaer, der ofte har inspireret komponister til at skrive noget af deres mest personlige og fascinerende musik. TIl denne koncert vil Ensemble Hermes derfor tage publikum med på en stemningsfyldt rejse gennem natten, fra mørket begynder at falde på, til lyset så småt begynder at komme igen.

Ensemble Hermes er et ungt, dynamisk strygeorkester bestående af unge professionelle musikere. Med en kammermusikalsk tilgang til musikken, dyrker Hermes nærværet og dynamikken ved at spille uden dirigent.

Romane Queyras, koncertmester, Nicolas Sublet, violin, Agnes Hauge, violin
Daniel Tølbøll Mortensen, bratsch, Rebecca de Carvalho e Silva Fuglsig, cello
Gabriella de Carvalho e Silva Fuglsig, cello

(Til denne koncert er ensemblet udvidet til talt 11 strygere)