Den unge Accio Piano Trio åbnede sæsonen med en flot koncert.

Det var d. 18. marts at de tre unge musikere: Christina Scheicher (klaver), Clemens Böck (violin) og Anne Sophie Keckeis (cello), som en frisk forårsvind fejede igennem Musiksalen på Jysk Musikteater.

Først fik vi en Mozart trio serveret uden dikkedarer, men teknisk brilliant og elegant. Dejligt, som Mozart bør være.

Næste ret på menuen var en vidunderlig klavertrio af en kroatisk-ungarnsk kvindelig komponist Dora Pejačević. Hun døde i 1923 som 38-årig og anses som en af de væsentlige kroatiske komponister i den periode. Utrolig smuk musik.

Og så blev der ellers dækket op til næste ret. Flyglet blev prepareret med små magneter og vandglas. Den helt unge komponist Noemi Haffner – født 1999 i Wien – har gjort sig tanker om farver og lys. Dette har hun omsat til lyduniverset i stykket “Lichter und Farben”. Et spændende stykke, hvor de tre instrumenter blev brugt på  nye og overraskende måder. Herligt at få sin musikopfattelse udfordret lidt.

Efter denne, for nogen måske lidt grænseoverskridende oplevelse, var der så dækket op til Ravel, men for den, der måske havde ventet musik i stil med “Bolero” eller “Min Gåsemor”, så var det – naturligvis – en anden side af den franske komponist vi fik. En festlig afslutning på en pragtfuld koncert.

Og så fik sandelig lige en dessert! En sats fra Niels W. Gade, Novellette. Så man gik hjem, helt høj og glad i låget!

Og husk! – der er koncert igen allerede 1. maj på KunstCenter Silkeborg Bad