ANMELDELSE: Koncert med Jutlandia Saxofonkvartet d. 16. nov. 2022 på JMT
Jutlandia Saxofonkvartet består af 4 erfarne og suveræne musikere: Henriette Jensen, sopransaxofon, Kasper Phil altsaxofon, Michael H. Lund, tenorsaxofon og Florián Navarro barytonsaxofon. De fandt sammen under konservatorietiden og dannede i midten af 1990-erne Jutlandia Saxofonkvartet, der har været deres professionelle base lige siden. Musikerne er desuden tilknyttet andre ensembler og fungerer som undervisere på bla. Det jyske Musikkonservatorium og på forskellige musikskoler.
 
Forud for generalforsamlingen i Silkeborg Classic Concerts den 16. november 2022 gav saxofonkvartetten en times koncert med værker, som de selv har omarrangeret til deres besætning.
 
Programmet var først Carl Nielsens “Serenata in vano” fra 1914. Derefter en kvartet af Guiseppe Verdi fra 1873. Kasper Phil fortalte at Verdi var henvist til i 14 dage at sidde på et hotelværelse i Rom og vente på ,at uropførelsen af Aida kunne løbe af stabelen. I ren kedsomhed komponerede han dette fine stykke kammermusik. Til sidst i programmet spillede kvartetten “Suite del Angel” af Astor Piazolla, arrangeret af kvartettens argentinske barytonsaxofonist.
Kvartetten spillede som den levende musiske organisme, et ensemble er, og i et vidtspændende udtryksfuldt følelsesregister og med alsidighed i repertoiret.
Det var alt i alt en fortryllende koncert, og det oplevedes forunderligt overraskende, så autentisk, spændstigt og udtryksfuldt værkerne lød, som var de skrevet for netop denne besætning. Værkerne blev levende og underholdende introduceret af altsaxofonisten Kasper Phil.
Lisbeth Koefoed Jensen (foto: Karen Hillersborg)
HUSK!
Koncerten med Bjarke Mogensen på KunstCenter Silkeborg Bad, d. 29. november!